dijous, 6 de juny del 2013

Qui té por d'Itziar González

Vilaweb, Dijous  06.06.2013

L'arquitecta Itziar González, exregidora de Ciutat Vella, torna amb una proposta política oberta a la ciutadania. Les seves propostes són tan honestes que fan por. No en sentireu a parlar gaire en els grans mitjans.

Itziar González presenta el Parlament Ciutadà | Foto de Lorenzo Duaso
Dissabte passat Itziar González va fer la primera presentació pública del Parlament Ciutadà, una iniciativa que pretén sumar complicitats, tant de persones com de col·lectius, per crear una àgora veritablement permeable a la voluntat i la veu de la gent. La seva proposta és la contrària a la del superhome. És una invasió subtil de les institucions a través d’un parlament ciutadà format per diverses persones. Molts talps que avancen en la foscor cap al poder per obligar els polítics a tornar a dialogar amb la realitat.

Vivim temps de desconcert polític. Els partits establerts són incapaços de proposar líders creïbles i els nous líders que mobilitzen el personal generen plataformes, però no tenen un partit al darrere. Les noves veus que van sorgint des de diferents àmbits de protesta, com poden ser Teresa Forcades, Ada Colau o la mateixa Itziar González, són titllades de populistes o són observades amb recel pel nombre creixent d'adhesions que van sumant des de plataformes ciutadanes. Bernat Puigtobella analitza el fenomen d'aquestes dones bíbliques.

Itziar González ha sabut descriure de manera molt gràfica el funcionament de la corrupció en el nostre sistema polític. I ha fundat també l'Institut Cartogràfic de la Revolta. La revolta demana una co(i)instrucció. Cal instruir la revolta, però no de dalt a baix, sinó col·lectivament: per construir-la, cal co-instruir-la. Bel Olid ha donat fe d'aquest procés a Núvol.

El parlament ciutadà vol aglutinar, ordenar i reunir propostes de canvi, des de la Plataforma dels Afectats per la Hipoteca, als 9barris cabrejats (sóc fan del nom) o a un grup de col·legis professionals disposats a fer servir la seva infraestructura per tirar endavant el camí cap al canvi (farmacèutics cabrejats també estaria bé), però també persones que potser no pertanyen a cap grup, però que estan com els de 9 barris, cabrejats, i indignats com els del 15 M i amb la boca oberta per tot el que està passant com qualsevol veí del tercer. Mercè Sàrrias va assistir a la presentació del Parlament Ciutadà dissabte passat i us ho explica a Núvol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada