dimarts, 5 de novembre del 2013

Rebel·lió a Canal 9

e-notícies, 5/11/13

Els treballadors ocupen el plató i denuncien casos de corrupció i abusos sexuals d'exdirectius





L'informatiu de les 20.30 de Canal 9, que presenten Amália Sebastián i Iñaki Espeso, ha començat amb el plató ple de treballadors envoltant els conductors del programa, que han informat de la decisió del Consell de tancar Ràdio Televisió Valenciana.

Tot seguit, han llegit el comunicat dels treballadors -repetit abans d'acabar-, en què aquests insisteixen que no són responsables de la situació de l'ens sinó que la culpa és de la mala gestió que s'ha fet durant aquests anys i han denunciat casos de corrupció i abusos sexuals. "Nosaltres, els treballadors, no serem els qui tanquem aquesta empresa", han dit. I per això han anunciat que no tenien cap intenció de plegar sinó que continuarien treballant amb normalitat fins l'últim minut.

"Exdirectius d'aquesta empresa -han denunciat- estan implicats en casos de corrupció lligats al cas Gürtel, exdirectius d'aquesta casa que estan imputats per casos d'abusos sexuals a treballadores d'aquesta casa, exdirectius d'aquesta televisió que han fet un ERO il·legal i ara els treballadors han de pagar els plats trencats".

"Els treballadors no som responsables de la mala gestió política i econòmica que ha afonat aquest mitjà" i han qualificat la decisió de la Generalitat Valenciana d'"acte de vilesa i covardia". "Volem mostrar el nostre rebuig a la decisió unilateral de tancar RTVV" i han recordat que "durant 25 anys de servei ha treballat en la difussió de la nostra cultura". Després que Amália Sebastián finalitzés la lectura del comunicat, els treballadors han tancat l'informatiu amb aplaudiments.

Vilaweb, 5/11/13
Concentració de treballadors d'RTVV davant de Presidència


Més de dos centenars de treballadors d'RTVV s'han concentrat davant de l'edifici governamental de Presidència, a València, on aquesta tarda s'hi ha reunit el nucli del govern d'Alberto Fabra i ha pres la decisió de tancar Canal 9. La concentració ha estat espontània, convocada pocs minuts abans a través de les xarxes socials amb les etiquetes #RTVVnoestanca i #RTVV. Diversos grup de ciutadans s'han afegit a la concentració en contra del tancament de la ràdio i la televisió pública i en solidaritat amb els treballadors. Cap a les 21.00 hi han arribat els actors de l'Alqueria Blanca. S'hi han sentit crits de 'Fabra dimissió', 'Fabra respecta, la justícia', 'El president a Picassent' i lemes contra la censura i a favor de la llibertat d'expressió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada