dimecres, 12 de març del 2014

FINANCEM ENTRE TOTS UN (MULTI) REFERÈNDUM POPULAR



Estem vivint uns anys de crisis, transformacions i lluites que ens duran sense dubte a un escenari molt diferent del que provenim. Els poders econòmics i polítics establerts volen mantenir el poder i guiar la nau en la direcció que els convé. Però en aquest planeta, i en aquest món, som molts. Molts que volem decidir també de quina manera volem conviure i compartir els recursos, el treball i la vida.

La participació política de la gent ens l'havien canalitzat a conveniència perquè no alterés el status quo ni les jerarquies. Eleccions, iniciatives legislatives populars, processos participatius són en part espectacle i excusa per mantenir a la gent allunyada de la presa de decisions rellevants.

És per tot això que nosaltres volem decidir també la forma de canalitzar la nostra implicació política, i la seva incidència, i ens aixequem des dels pobles i ciutats per promoure un referèndum popular que es celebrarà des del 23 d'abril al 25 d'aquest maig, coincidint amb les eleccions europees.

Ho fem confluint diferents moviments que volen que s'expressi la voluntat popular sobre temàtiques d'interès públic, que han estat rebutjades o ningunejades des del poder econòmic i polític institucional (deute, transgènics, energia, Barcelona World, MAT, aigua, regles de joc de la democràcia que volem)

En diem multireferèndum i el cultivem per reivindicar amb la pràctica un nou sistema polític en què totes les decisions importants estiguin directament en mans de la ciutadania. Per una democràcia d'arrel i sense intermediaris on governi el poder del sentit comú i no els lobbies ni els tecnòcrates. On cada any debatem i decidim entre tots quin és el rumb que se li ha de donar a la nau.

Perquè l'alternativa és una societat submisa i controlada per multinacionals, oligarquies i mercats on ens resignem a pasturar com ramats pels camins que uns pocs decideixen.

Perquè el poder i la llibertat no es pidolen, es prenen i s'exerceixen.

El primer pas però molt important pel Multireferèndum és aconseguir finançar-lo, i per això hi ha en funcionament una campanya en la que es poden fer aportacions tant individuals com d'entitats. N'hi ha per totes les butxaques, des de 10 EURO fins a 2.000 EURO. No ens queden gaires dies per cobrir

el pressupost que necessitem perquè es pugui votar arreu del Principat.

Si els milers de persones i entitats que rebreu aquest correu feu la mínima aportació serà suficient.

Aquí trobareu tota la informació de la campanya i podreu fer el donatiu que serveix també d'adhesió: http://goteo.org/project/multireferendum?lang=ca

Per qualsevol dubte que tingueu podeu escriure'ns a: multireferendum@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada