dimecres, 14 de desembre del 2011

Acord pioner entre l'Ajuntament d'Arbúcies i Coop57

• L’Ajuntament d’Arbúcies i Coop57 preparen un acord de col·laboració per impulsar l’economia social i el desenvolupament local

• Serà el primer conveni de col·laboració que la cooperativa de finances ètiques signa amb un municipi per impulsar respostes econòmiques locals a la crisi

L’Ajuntament d’Arbúcies i la cooperativa Coop57 enllestiran aquest desembre el primer conveni de col·laboració entre un municipi català i l’entitat de finances ètiques i solidàries. La voluntat del municipi és que el serveis de finançament alternatiu de la cooperativa puguin arribar a Arbúcies i contribuir al desenvolupament econòmic i social. L’acord pretén així reforçar les eines financeres per respondre, des del mateix territori, a l’actual crisi econòmica, amb una base financera innegable. Particularment davant les greus dificultats que el teixit productiu passa per accedir al dret al crèdit, en un context de restricció per part de la banca tradicional en perjudici de la reactivació econòmica.

Col·laboració, formació i finançament
Un primer acord, signat el passat octubre, expressava la voluntat de col·laborar amb Coop57, donar difusió local al projecte i cobrir la formació del personal de l’Àrea de Promoció Econòmica del consistori. Coop57 és una cooperativa de serveis financers que recull estalvi del teixit social i els destina exclusivament a finançar projectes d’alt contingut social, ambiental o cultural. En els darrers 5 anys ha finançat més de 700 projectes per un valor superior als 20 milions d’euros. Formada per 380 cooperatives i entitats de l’economia social i més de 1.500 socis i sòcies col·laboradors, Coop57 esperona la democràcia econòmica i social i fomenta un model de desenvolupament arrelat al territori, compromès amb la seva gent i generador de dinàmiques econòmiques basades en l’equitat i la justícia social.

El conveni de col·laboració combinarà la promoció econòmica local amb l’acció social. L’impuls a l’emprenedoria, des l’òptica cooperativa i de base, i el servei a les entitats que treballen contra l’exclusió social i la cooperació internacional és l’objectiu principal del projecte. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada