dimecres, 23 d’octubre del 2013

Comunicat definitiu respecte al cas de la dona que estava vivint dins d'un garatge


Us deixem amb el comunicat definitiu respecte al cas de la dona que estava vivint dins d'un garatge i que es publicarà (esperem) a l'Actual d'aquesta setmana. Al final la dona ha trobat un espai per viure a Castellar, aquí us ho expliquem. SÍ QUE ES POT!!

Allà on acaben les bones paraules:

Fa uns quants dies fèiem arribar a l’Ajuntament el cas d’una dona que, després d’explicar que està vivint en un garatge (es tracta d’una persona migrant que a dia d’avui no té els papers en regla), havia sigut rebutjada pels serveis socials del poble. Des de l’Ajuntament se’ns va demanar que la hi féssim tornar perquè s’ocuparien del seu cas amb més atenció i se li trobaria una sortida. En aquest cas va anar recolzada per un company de la PAH i va ser atesa, li van dir que mirarien de donar-li una solució en forma d’habitació (cosa que ella, malgrat els pocs recursos i no tenir accés a cap mena d’ajuda, podria pagar). Després es van trobar amb l’alcalde Ignasi Giménez que també es va comprometre de forma personal a trobar una solució per a aquesta castellarenca.

Doncs bé, després de totes les promeses i bones paraules, la resposta va ser, al nostre entendre, del tot insuficient. Les propostes eren inviables per a aquesta persona perquè impossibilitaven la seva font d’ingressos i la vida social que havia aconseguit teixir a la vila. D’aquesta manera se la va emplaçar a tenir els papers en regla, un tràmit que pot durar mesos, per poder oferir una solució al seu cas. I deixaven a aquesta persona vivint en un garatge, sense les condicions mínimes per fer-ho de forma digne i amb un hivern per davant.

Per sort, des de l’a PAH i a través de la solidaritat de les persones que hi participen, vam aconseguit allotjar-la de manera cautelar dins una habitació d’una de les famílies de l’assemblea a l’espera d’una solució definitiva que, al final, va ser donada el passat diumenge a través d’una església evangelista de Sabadell.

És per això que volem denunciar el tracte poc humà, i el que entenem que ha sigut un atemptat contra la dignitat d’aquesta persona, després del compromís que havien pres els responsables polítics de l’Ajuntament. Creiem que, després de sentències com la del tribunal de drets humans d'Estrasburg de fa pocs dies en referència al Bloc de Salt, és inadmissible que no es pugui oferir una sortida digna a una persona del poble i en comptes d’això se l’emplaci a seguir vivint en un espai inhumà. Aquest es un fet que ens ha resultat preocupant i molt poc esperançador i confiant. És allà on acaben les bones paraules.

En tot cas seguirem lluitant i treballant per aconseguir un habitatge digne i un canvi profund en les polítiques referents a la banca i a l’habitatge, perquè, també a Castellar, estem demostrant entre tots i totes que sí es pot!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada