dimarts, 14 de maig del 2013

L'Ignasi té un problema / Qui té el problema?

Revista 7 DIES vallès, núm. 832 (12 d'abril- 10 maig 2013)
Per Xavi Arderius

L’alcalde de Castellar Ignasi Giménez exerceix amb dedicació exclusiva, des del juliol de 2011, el càrrec de diputat adjunt de la vicepresidència cinquena alhora que fa d’alcalde a Castellar. Així rep un 34% més del sou que li pertocaria com alcalde.

  • És possible cobrar una dedicació exclusiva a la Diputació treballant la major part de la jornada a l’Ajuntament de Castellar?
  • Com és això d’estar contractat per una feina que no es fa?
  • Quina legalitat empara aquesta argúcia?
  • On és l’exempleritat que correspon a un càrrec públic?
Ell diu que això suposa un estalvi pel municipi perquè cobra d’una altra font, si la Diputació realment vol subvencionar al municipi de Castellar, que aporti aquests diners a l’Ajuntament i no pas a l’alcalde, que ja té un sou assignat pel ple. Resultaria més net.


Que la Diputació permeti aquestes conxorxes entre els seus diputats, siguin dels colors que siguin i mani qui mani, és lleig. Que la Diputació sigui com un sindicat d’encobriment mutu de polítics que s’estalvien el control directe dels ciutadans i que alhora facin aquests tripijocs s’ha d’acabar, la ciutadania ja no ens ho empassem.


Bustos de Sabadell, com l’Ignasi, també cobra el mateix sou de la Diputació, tot i havent renunciat a l’alcaldia per està imputat. En aquests casos no seria més lògic que cobressin l’atur, com passa amb tota la gent que perd la feina? L’Ignasi es posa a la seva categoria si continua fent el que fa, té un problema més greu del que es pensa i faria bé de rectificar.

Revista 7 DIES vallès, núm. 833 (11 de maig - 8 juny 2013)
Per A.M.S.
Qui té el problema?
(com a continuació de la carta de Xavi Arderius)

En la carta publicada per aquesta revista, Xavier Arderius exposava molt encertadament, al meu entendre, els "invents" de l'alcalde de Castellar per cobrar un 34% més del sou que li pertocaria com alcalde.

A més, per acabar-ho d'arreglar, la legalitat, ho permet. Per tant, tot és legal i no se'l pot acusar de res. Mira si en saben els polítics! Les lleis les fan per ells, per blindar-se i continuar omplint la bossa. I això és vàlid per a qualsevol escalafó de la vida política.

Us proposo fer un petit recorregut per la quantitat d'organismes que tenim i mantenim: ajuntaments, consells comarcals, diputacions, govern autonòmic, parlament autonòmic, parlament i senat estatal a més del govern central amb tots els seus ministeris, secretaries, etc.
Ara, ens falta mirar Europa: parlament europeu i tot l'engranatge que comporta.

Quants diners ens costa mantenir tot això? No es podria alleugerir una mica tota aquesta burocràcia que, en més d'un cas, és més que discutible la seva utilitat? A més malauradament aquí hi hem de sumar totes les coses il·legals i totes les barbaritats que es fan des d'aquestes administracions.

Per tant, jo em pregunto, qui té el problema? crec que el tenim nosaltres, que hem de mantenir tota aquesta colla de gent i d'institucions i només rebem a canvi paraules i promeses.

Evidentment les institucions han d'existir, i els que es dediquen a la política han de rebre un salari just per la seva feina. Però em sembla més que evident que aquest principi bàsic l'han portat massa lluny.

L'únic que li pot passar a un polític és perdre vots. En alguns casos l'oposició és tan mediocre que és gairebé impossible. I en d'altres casos, quatre o vuit anys permeten arraconar més diners que d'altres en tota una vida.
I sempre els queda la possibilitat de que els facin assessors d'una gran empresa o els hi donin un càrrec de consolació per alguna institució i puguin anar vivint.

Pots veure també:

Estudiant la vida, 24/05/11
La crisi no afecta els sous dels diputats

Vilaweb. 28/03/13
La Diputació de Barcelona ratifica el sou dels diputats després de la ruptura CiU-PP

L'Actual, 12/04/13
Visca Superman i la feina invisible

Vilaweb, 05/09/12
Núria de Gispert: 'Si els diputats cobren menys de 3.000 euros, ja no sé com anirem'

TV3 - Programa 30 minuts, 12/05/13
Per a què serveix el Senat?

Ara, 13/05/13
L'expresident de CatalunyaCaixa cobrarà 600.000 euros d'indemnització i 3,4 milions de pensió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada