dimarts, 25 de febrer del 2014

Per què hem de passar per les grans operadores per poder oferir telefonia mòbil?

Eticom - som connexió

A més de serveis d’Internet i telefonia fixa, Eticom-SomConnexió oferirà servies de telefonia mòbil als seus socis, però no ho podrà fer de forma totalment sobirana. Malauradament, qualsevol empresa que vulgui oferir serveis de telefonia mòbil convencional ha de contractar-ho a Movistar, Vodafone, Orange o Yoigo. No hi ha alternativa dintre del mercat de la xarxa mòbil.

Però per què? Per què no podem deslliurar-nos del tot de les grans operadores? Doncs perquè les freqüències mòbils són licitades a través d’una subhasta que organitza el Ministeri d’Indústria. En aquesta subhasta, les diverses operadores han de fer ofertes econòmiques per comprar espais de freqüències per fer passar les trucades i dades dels seus clients.

La xifra total que han pagat totes les operadores va ser, al 2011, de 1647 milions d’euros. Parlant d’aquestes xifres, es pot entendre quin és el tipus d’empresa que pot optar a uns espais de freqüència. Es subhasten diversos blocs i operadores més petites poden comprar espais per zones territorials determinades.



En aquest article podeu trobar informació més detallada al respecte. La licitació de les freqüències és fins al 2030, per tant, fins aquella data el mercat de la telefonia mòbil no variarà. Però què podem fer des d’Eticom-SomConnexió per fer forat en aquest mercat tancat? Com podem reduir la quota de mercat d’aquestes empreses que formen part de l’oligopoli de les telecomunicaions? 

Doncs bàsicament, dues coses: 

1. Que Eticom-SomConnexió tingui molts socis. Aleshores podrem negociar millors condicions de compra amb aquestes operadores i podem aconseguir que es posin a competir entre elles, reduint els seus marges de beneficis. La llei els obliga a oferir el servei a aquelles empreses que els ho demanen, per tant, ho han de fer. Com més serem, més atractius serem i millors condicions ens oferiran. Aquestes empreses han de vendre minuts a Eticom-SomConnexió a preu de majorista, per tant, com més socis siguem, menys quota de mercat minorista tindran. 

2. Usar el màxim possible els serveis de veu IP. Eticom-SomConnexió oferirem serveis de veu IP, és a dir, parlar per telèfon a través d’internet. Això, si no es fa connectat a una xarxa d’internet consumeix dades mòbils i, per tant, dóna quota de mercat a les grans operadores. En canvi, si sempre que estem connectats a una xarxa, usem la veu IP, és una part del mercat que no hem de contractar amb l’oligopoli i, per tant, també reduïm la seva quota de mercat i els seus beneficis. Això ens permetrà ser cada cop menys dependents de les grans operadores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada